Vilken av två länkar har fått flest klick

click-hist1Det är enkelt att se vilka länkar som har varit mest populära att klicka på i stapeldiagrammet som visas när du gått in på fliken Clicks. Men om du har två stycken länkar i ditt utskick som leder till exakt samma sida (t ex en länkad bild på en produkt samt titeln på produkten), kan det vara svårare att se vilken av de två länkarna som har lyckats bäst. Här får du veta hur du kan ta reda på detta.

click-link1

  1. click-link3Gå till Reports och klicka på titeln på det utskick du vill titta på.
  2. Klicka på fliken Clicks.
  3. Håll markören över en av de två länkarna och notera de fyra siffrorna som visas i det nedre vänstra hörnet i webbläsaren. I exemplet: 5429 (bild 2).
  4. Titta på e-postmeddelandet genom att klicka HTML version i det högra hörnet under View the sent Email. Då öppnas meddelandet i ett nytt fönster (bild 3).
  5. Håll markören över länken och identifiera ID (5429) på länken i det nedre hörnet till vänster i webbläsaren (bild 4).

click-link2

Om du inte skulle få en länk när du håller markören över länken i e-postmeddelandet, kan du högerklicka på länken och välja kopiera länkadress, för att sedan klistra in den i ett textdokument, där du sedan kan utläsa hela länken inklusive dess ID.