Hur återbekräftar jag en lista?

Om du återbekräftar din lista hjälper du till att säkerställa att din lista är korrekt och att alla mottagare har gett sitt samtycke till att skicka kampanjer/utskick.

Om du skapar en double opt-in och laddar upp kontaktlistan själv, finns det två alternativ att bekräfta deras prenumeration igen:

Metod 1


Dubbel opt-in:

  • Skapa en double opt-in-lista och lägg till ett prenumerationsformulär för den här listan på din hemsida
  • Ladda upp en lista över dina befintliga kontakter och skapa en kampanj som ber dem att bekräfta att de skulle vilja ta emot e-postmeddelanden från dig i framtiden genom att klicka på länken som tar dem till formuläret du har lagt på din hemsida.
  • När din kampanj är klar kommer bara de som fyllde i din nya prenumerationsblankett att vara kvar på listan, din gamla lista ska kasseras.

Metod 2


Enkel opt-in:

  • Skapa en ”Tack”-sida på din hemsida
  • Ladda upp listan över dina befintliga kontakter och skapa en kampanj med en länk som ber folk att klicka om de vill anmäla sig, vilket skickar dem till sida som du just skapat
  • När utskicket är klart kan du ta dessa och ladda upp dem till en ny lista, och slänga bort den gamla listan.

Denna metod bör användas regelbundet (var tredje till sex månader), särskilt med personer som inte har klickat på eller öppnat e-postmeddelanden på en tid.

Denna process förbättrar leverans genom att minska klagomål, ta bort ogiltiga adresser och öka det totala engagemanget för din lista.

Exempel


Dina e-postmeddelanden ska alltid innehålla din logotyp (helst högst upp till vänster), din fysiska adress och en prenumerationslänk.

Om du har din logotyp i det övre vänstra hörnet av ditt e-postmeddelande kommer alt-texten på din logotyp att vara överskriften, som visas i förhandsvisningen av e-postmeddelandet för många e-postklienter. I annat fall kommer överskriften att vara den första meningen i din kampanj.

Ämne: Vänligen bekräfta att du är kvar på listan

Överskriften: Vi vill inte skicka e-postmeddelanden du inte vill ha! Vänligen bekräfta att du vill få vårt nyhetsbrev genom att klicka på länken nedan.

Hej [Förnamn, där]

Detta är ett kort e-postmeddelande från oss på ___company x___.

Vid ett tillfälle registrerade du dig för vårt nyhetsbrev. Men den senaste tiden har vi varit så upptagna att vi inte har skickat några nyhetsbrev alls. Vi har massor av spännande nyheter och kommer att börja skicka ut våra `___company x ___` e-mail nyheter i början av varje månad för att berätta allt om våra nyheter och uppdateringar mm.

Om du fortfarande är intresserad av att höra från oss, klicka bara på länken nedan för att lägga till dig själv i vår lista igen. Om du inte är intresserad av att höra från oss igen, klicka helt enkelt på unsubscribe nedan eller gör ingenting så vi tar bort dig från vår lista.

Tack!

Ditt namn

___företag x___