3. Innan du skickar: Checklista över saker att kontrollera

Testa

Alla testalternativ kommer att finnas tillgängliga i menyn till vänster i redigeringsläget av kampanjen under kategorin Test your campaign.

Skicka ett testmeddelande till dig själv (du kanske också vill skicka det till en vän för att korrekturläsa) så att du kan se vad dina mottagare kommer att se. Se till att du testar textversionen och HTML-versionen av din e-postadress.

Skicka sedan ett nytt test till dig själv. Du kanske har ändrat något, så dubbelkontrollera allt.

Checklista

Klicka på knappen Preview and Schedule och korrekturläs e-postmeddelandet.

Allmän information:

• Campaign Name: Har den här kampanjen rätt namn, är detta kampanjen du vill skicka?
  • From Name and Email: Är avsändarnamnet rätt?
  • Reply-to address: Är det en riktigt e-postadress? (kontrollera för stavfel eller oönskade mellanslag mm)
  • Subject: Se till att du inte har några stavfel i ditt ämne och att den är tydlig

Om du använde Merge-fält:

• Preview as: Kontrollera minst 3 olika kontakter för att säkerställa att informationen visas korrekt

Rubrik:

• Har du länken för att visa e-postmeddelandet i webbläsaren?
  • Förklarar du att prenumeranten har anmält sig till nyhetsbrevet?

Utskicket:

• Visas alla bilderna korrekt?
  • När du muspekaren över bilderna, finns det en tydlig alternativ text som dyker upp?
  • Fungerar alla länkar?
  • Kommer du dit länkarna pekar?
  • Visa specialtecken korrekt?

Sidfot:

• Har du en unsubscribe länk [UNSUBSCRIBE]?
  • Har du taggen [CLIENT.ADDRESS]?

Skicka

Klicka på Schedule and Send-knappen Skicka dig ett sista test-utskick.

Trippelkolla Summary – Campaign och Summary – Recipients

Skicka nu

Om du är redo att skicka den nu kan du välja alternativet Send the campaign immediately och klicka på Send-knappen.

eller schemalägga för senare:

Om du planerar en kampanj har du två kalenderår (det aktuella året och nästa) för att planera leveransen av din kampanj. Välj Schedule this campaign för senare alternativ och ange ett datum och en tid och klicka på Schedule-knappen.