Vad är ett ”Välkommen email”

Ett välkomstmeddelande är ett valfritt e-postmeddelande som du kan välja att skicka till nya prenumeranter som använder ett anmälningsformulär.

E-postmeddelandet skickas omedelbart om din lista är en single opt-in eller när de har bekräftat sin e-postadress om din lista är en double opt-in.

E-postmeddelandet som är förinställt på ditt konto ser ut så här:

För att konfigurera och redigera ditt välkomstbrev, öppna din kontaktlista och klicka på Manage Emails i vänstra menyn.

Under Welcome Email har du möjligheten att förhandsgranska och redigera både HTML och textversioner av e-postmeddelandet, skicka ett test och aktivera / inaktivera det.

Några bra saker att ha i din välkomst email

• Din logotyp
  • Bekräftelse: Ett kortmeddelande som bekräftar att de har lagts till i listan.
  • Håll vad du lovar: Om du lovade något som en bonus för att anmäla dig till nyhetsbrevet, är det här det bästa stället att tillhandahålla det – en länk till en e-bok, en kupongkod som de kan lösa in eller detaljer om en speciell händelse som du är värd för ska finnas i  ditt välkommen email.
  • Var kontaktbar: Ge dem en kontakt som de kan höra av sig till – även om det bara är via e-post.