2. Förbered ditt första utskick

För att skapa en ny kampanj, gå till fliken Campaigns och klicka på Create New Campaign i menyn till vänster. Du har olika alternativ att välja mellan. Om det här är din första e-postkampanj, välj Regular campaign.

Obs! Varje kontaktlista har redan ”Bekräftelse” och ”Välkommen” e-post. Dessa skickas automatiskt och kan anpassas.

Skapa kampanjen

• Ge din kampanj ett namn Endast du kan se detta, så se till att det är meningsfullt för dig.
  • Välj dina mottagare Under The recipients får du en fullständig bild av alla dina kontaktlistor, tillsammans med detaljer som hur många mottagare varje lista har, när den skapades och om den innehåller några grupper.
  • Ange ytterligare kampanjinformation

a) Subject/Ämne – Gör det med tanke på mottagarna. Var tydlig!

b) Sender’s name/Avsändarens namn och email address/e-postadress

c) Valfritt: Ett Alternate reply-to email/alternativt svar till e-post. Undvik att använda ”no-reply @ …” e-postmeddelanden.

d) Advanced options/Avancerade alternativ är tillgängliga för erfarna användare.

e) Social Media Banner – uppmuntra dina prenumeranter att dela ditt utskick med sina vänner.

Välja en mall

Vi rekommenderar att du börjar med att välja en av våra standardmallar. De är gratis och har optimerats för e-postklienter. Mallarna kan anpassas med ditt eget varumärke med Email Campaign Builder.

Om du duktig på HTML kan du ladda upp din egen mall ZIP-fil eller kopiera & klistra in HTML-koden.

Genererade du en textversion?

Vissa av dina kontakter kan inte (eller vill inte) få HTML-baserade e-postmeddelanden. Att generera textversionen hjälper också till att sänka din SPAM-poäng. Se till att du genererar din textversion:

• Klicka på Edit plain-text version i menyn till vänster
  • Klicka på knappen Edit plain text version
  • Klicka på Generate from HTML
  • När texten har dykt upp kan du redigera informationen.

Obs! Fyrkantiga parentes representerar antingen Taggar eller länkar.

[Besök vår hemsida] ([http://www.minhemsida.com])

I HTML-e-post är detta en länk. Du bör redigera texten så att den ser ut som:

Besök vår hemsida på [http://www.minhemsida.com]