Skapa en kampanj

I Email Campaign Builder kan du enkelt lägga till och ta bort avsnitt från ditt utskick, skapa ett färgschema, redigera vanlig text, använda avancerade HTML-lägen och testa din kampanj allt från ett enda fönster.

Obs! Alla ändringar sparas varannan minut.

Sektioner


Avsnitten innehåller en mängd olika komponenter: fristående bilder, bild + text, fristående text eller flera interaktiva element som QR-koder, Google Maps och sociala medier.

Lägg till
För att lägga till ett avsnitt i ditt utskick, klicka på miniatyren i den aktuella sektionen. Detta lägger automatiskt till det längst ner i utskicket.

Flytta / ta bort
Flytta eller ta bort ett avsnitt från ditt e-postmeddelande genom att svänga över sektionen för att be om positionsmenyn. För att flytta en sektion upp eller ner i mallen, klicka bara på pilarna tills du når önskad plats. För att ta bort avsnittet klickar du på papperskorgen.

Redigera
För att redigera en sektion, sväng över området för att redigera knappen ska visas.

Genom att klicka på den visas redigeringsmenyn på vänster sida. Kom ihåg att Spara dina ändringar!

Välj färgschema


Här kommer du att kunna ändra färgschema för ditt utskick – det här inkluderar din kampanjbakgrund, titelfärg, länkfärg, textfärg och bakgrundsfärg i innehållet.

  • Klicka på change colors under Choose Color Scheme för att visa menyn.
  • Välj färgfältet i varje alternativ för att visa färgpalett. Du kommer att kunna se färgförändringen i realtid i din e-postdesign och i färgpalett samt den tidigare färgen som används, vilket gör det enklare att jämföra förändringar.

Redigera vanlig textversion


Enkel textversion av ditt utskick visas när prenumeranter inte kan visa HTML-versionen. Du kan manuellt lägga till text eller klicka på Generate from HTML för att få systemet att göra det för dig (vissa formatering kan fortfarande vara obligatoriska). Kom ihåg att trycka på Save för att hålla dina ändringar.

Automatisk sparning är nu aktiverad på alla kampanjer som redigerats med den nya redigeraren. Läs mer om automatisk spara och bläddra i tidigare versioner.

Ange avancerat redigeringsläge


Avancerat redigeringsläge tillåter dig att visa och redigera HTML-källkod, samt redigera e-postkampanjer i WYSIWYG-läget*. Användning av HTML-läget rekommenderas endast för avancerade användare.

Obs! Våra mallar är optimerade för e-postklienter. Om du ändrar koden kan vi inte garantera att mallarna fungerar korrekt.

Med WYSIWYG-läget växlar du till en ny redigeringsvy. Du kommer att förhindras att använda innehållsdelar som finns tillgängliga i grundredigeraren.

När du väl har övergått till ett redigeringsläge kan du inte återgå till kampanjbyggaren. Om du är en avancerad användare och bara vill arbeta i HTML-läge klickar du på kryssrutan för att alltid vara standard i HTML-källäge i din kampanj.

Testa din kampanj


Skicka själv ett test-e-postmeddelande för att förhandsgranska din utskick.

Om du vill ha testversioner av dina HTML- och vanlig text-e-postmeddelanden skickas till dig individuellt klickar du på lämplig kryssruta. Annars skickas de som ett sammanslaget e-postmeddelande (du kommer sannolikt att se HTML-versionen av ditt email i din inkorg i det här fallet).

  • WYSIWYG = What You See Is What You Get