8 steg att skapa en lönsam dialog

mailRelate-mobil

Det främsta syftet med WebbPlatsens nyhetsbrevstjänst mailRelate är att skapa en aktiv dialog mellan företag och sina kunder. Det viktiga är att skapa ett värde som kunderna uppskattar och att nå dem med rätt budskap vid rätt tillfälle. Här är några sätt att skapa en god relation till sina kunder.

1. Nå dem – var de än befinner sig

Över 50% av alla e-post  läses på mobil, så använd en av mailRelates alla responsiva mallar som automatiskt anpassas efter skärmstorlek. Uppmuntra dessutom till att klicka vidare på länkar.

2. Tänk långsiktigt

Det finns ingen anledning att uppfinna hjulet på nytt varje gång du vill kommunicera med dina kunder. Dra nytta av den teknik som redan finns, som automatiserade schemaläggningar, uppföljningar samt koppling till sociala medier.

3. Tänk också kortsiktigt

Skicka speciella kuponger med en veckas utgångsdatum och uppmuntra till ett besök till din butik under veckan.

4. Rulla ut erbjudanden på den röda mattan

Inrätta ett särskild VIP-program som automatiskt uppmuntrar dina kunder till att ta del av exklusiva specialerbjudanden.

5. Publicera dina vinnare

Ha en tävling som uppmuntrar besökarna att ta ett foto av din butik och be dem att lägga upp den på social medier med ett # med namnet på din butik.

6. Länka alltid till dina sidor på sociala medier

Använd dig utav Social Networking Bar i dina utskick så att det enkelt går att dela med sig utav dina utskick på sociala medier. Uppmuntra dina nya prenumeranter att även gilla dig på sociala medier genom att ge dem den möjligheten i bekräftelsemeddelandet de får då de har anmält sitt intresse för dina nyhetsbrev.

7. Förtydliga ditt budskap med en video

Videoklipp är mycket gångbart när ett budskap ska förmedlas. Gör korta videor och e-posta dem med uppmaningar samt publicera dem i alla dina sociala kanaler. Video är väldigt lätt att titta på och är en favorit för många användare. mailRelate har en widget som låter dig lägga in ett videoklipp direkt i ditt nyhetsbrev.

8. Var alltid förberedd – skapa automatiserade svar

Skapa en trigger som automatiskt skickar ut en passande uppföljning till de som har öppnat och svarat på ett av dina erbjudanden.